DR2

søndag 04/07 kl. 23.00

Den nat vi faldt

Dansk dokumentar fra 2018. Instruktøren Cille Hannibal plukker opp kameraet og begynner å filme moren sin, kort etter at moren mistet sin mann og livsledsager i en tragisk ulykke. Det er måten Cille kan være der for sin mor på. «Den nat vi faldt» gir et nært og sjeldent innblikk i et menneskes sorg.

søndag 04/07 kl. 21.30

Ufortyndet (3:4)

Dansk dokumentar. Episode 3 av 4. Kunst, kaos og konflikter med Frederik Næblerød Kunstprosjektet er i ferd med å skape konflikt mellom vennene, og turen risikerer å ende på dramatisk vis. Men hva sier Næblerøds kunstnerkollega til verket?

søndag 04/07 kl. 20.00

I audiens hos Kongen på Frederiksborg Slot

Dansk dokumentar fra 2016. Det var en gang en konge som gjerne ville vise hvor mektig og god han var. Christian V kalte man kongen og hans audienssal på Frederiksborg slott finnes enda som et stykke av historien – som man kan trå inn i. Ved første øyekast ser den også like praktfull ut, som da den ble bygget for mer enn 300 år siden, og turistene valfarter hit for det finnes ikke noen lignende i hele Danmark. Med sine […]

lørdag 03/07 kl. 20.00

Efter brylluppet

Stjernespekket dansk Oscarnominert drama fra 2006 av Susanne Bier. Jacob (spilt av Mads Mikkelsen) har viet sitt liv til å hjelpe gatebarn i India. Når barnehjemmet han leder mangler penger, tilbyr den danske forretningsmannen, Jørgen (spilt av Rolf Lassgård) å donere et millionbeløp – men finnes noen betingelser.

Kold krig (1:6) Den store kløft

Fransk dokumentar «Apocalypse: War of Worlds». Episode 1 av 6. 1945. De allierte nasjoner feirer seieren og freden etter 2. Verdenskrigs grusomheter. Men bak kulissene vokser en ny storpolitisk konflikt opp mellom stormaktene USA og Sovjetunionen. Dette er starten på Den Kalde Krigen. Og med utviklingen av atombomben, er menneskeheten truet av en ny dommedag.

onsdag 30/06 kl. 21.00

Små øer – store historier (1:5)

Dansk serie. Episode 1 av 5. Reis med Rane Willerslev fra Nationalmuseet og forfatter og historiker Christina Vorre til øya Livø. Her forteller Rane om Danmarks første store eksporteventyr av steinalder flint til hele Europa – og Christina forteller om øyas dunkle historie som fange øy og en libanesisk gisselaksjon. Rane får laget en hjemmelaget flintøks og tar Christina med på en steinalder jakt ingen av dem har prøvd før, og det diskes opp med hjemmelaget festmåltid av semulegrøt og […]

mandag 28/06 kl. 20.00

Pigerne fra Berlin III (1:3)

Sesongstart. Sesong 3, episode 1.
Tysk dramaserie fra 2021 «Ku’damm 63». Caterina driver en danseskole i 60-tallets Berlin. Hennes voksne døtre, Monika, Helga og Eva, forsøker å finne sin egen vei i livet…..

søndag 27/06 kl. 23.45

Eftermæle

Finsk dramakomedie fra 2018 «Ihmisen osa». Den «fallende» Pekka har overbevist familien sin om at han fortsatt er direktør for et stort filma. Nå er det blitt en fulltidsjobb å holde fasaden. Når Pekkas foreldre kommer på besøk, får han problemer. For å fjerne all tvil, holder han et overdådig middagsselskap. Der kommer familien Kimmo, som er glad i sladder. Endelig innser Pekka sin umulige situasjon. Med hva kan han gjøre, nå som det er enda vanskeligere å fortelle sannheten?

søndag 27/06 kl. 21.30

Ufortyndet (2:4)

Dansk dokumentar. Episode 2 av 4. Frederik Næblerød maler villa om til verk. En dansk kunstsamler har tilbudt Frederik å dekorere en vakker italiensk villa i idylliske Toscana. To av Frederiks gamle graffiti-venner drar på en roadtrip for å hjelpe til med kunstprosjektet. Men kunstsamleren blir bekymret over hvordan huset ender opp å bli.

søndag 27/06 kl. 20.00

DR Pigekoret & Den Danske Strygekvartet

DR Pigekoret går sammen med Den Danske Strygekvartet om en musikalsk feiring av fremtiden, håpet og sommeren. I en transformerende sommerkonsert bringer de to ensemblene lyset og håpet tilbake med folkemusikalske fortokninger av danske sanger, side om side med verker av Alfred Schnittke, J.S. Bach og Louise Alenius. Konserten er tatt opp i Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Koncertsal den 6. juni 2021. Dirigent: Phillip Faber

torsdag 24/06 kl. 23.55

I nationens tjeneste

Dansk dokumentar fra 2017. En historie om terrorhandlinger som gjennom 30 år har hatt betydning for Danmark. Fra bombene i København i 1985 og frem til angrepet ved Krudtønden og Synagogen i 2015. En historie fortalt av de embetsmennene og politikerne som har sittet med ansvaret for den danske befolknings sikkerhet, i de mest avgjørende øyeblikkene. Hva var deres reaksjon da terroren kom til landet?

onsdag 23/06 kl. 18.15

Slaget ved Verdun 1916 – Blodbadet (2:2)

Tysk dokumentar fra 2017. Episode 2 av 2. «Apocalypse Verdun» Muligheten for å avslutte krigen i Verdun viser seg å være vanskelig. General Pétain eller ikke, så kjempet tyskerne fortsatt for å avansere og franskmennene må bruke alle sine krefter på å unngå en innovasjon. Ved Somme lanserer de allierte den lenge planlagte offensiven den 1. juli 1916, men den utvikler seg katastrofalt, og etterlater seg igjen Verdun i sentrum for forhåpninger og bekymringer. Hvor mange liv skal ofres fremover, […]

tirsdag 22/06 kl. 18.15

Slaget ved Verdun 1916 – Blodbadet (1:2)

Tysk dokumentar fra 2017. Episode 1 av 2. «Apocalypse Verdun» I 1916 har 1. Verdenskrig rast i to år og kostet over tre millioner menneskeliv. I slutten av 1915 håper de britiske og franske stabssjefene at de skulle får blodsutgytelsen til å opphøre ved en offensiv ved Somme den følgende sommeren. Men den 21. februar 1916 innledet tyskerne en offensiv ved Verdun. I 300 dager og netter regnet granatene ned over Verdun, der krigens hittil verste konfrontasjon mellom Frankrike og […]

søndag 20/06 kl. 21.30

Ufortyndet (1:4)

Dansk dokumentar. Episode 1 av 4. Frederik Næblerød lager kunst med 120 i timen. Frederik Næblerød drømmer om å bli en av de største kunstnerne i Danmark. Vi er med på sidelinjen når Frederik kjemper seg opp i kunstverdenen. Han er speedmalende- og talende, kunsten hans går som varmt hvetebrød, men soloutstillingen må vente på seg.

lørdag 19/06 kl. 20.00

Midt om natten

Dansk drama fra 1984. Vennene Benny og Arnold er med på å bygge en liten «fristad» med navn Haveje. Stedet utvikler seg til en liten idyll, helt til det kommer i politikernes søkelys. Samtidig er lure pengesterke menn ute etter området, mens en motosykkelbande overfaller beboerne. Arnold og Benny er ikke enige om hvordan de skal reagere og vennskapet deres blir satt på prøve.

onsdag 16/06 kl. 22.00

Dengang vi var bønder (6:6) – Bønder og økohippier, 1930-1980

Dansk dokumentarserie. Episode 6 av 6. Det er så flott ute på landet. I hvert fall inntil landbruket ble mekanisert og effektivisert. Frem til 1950-tallet er det fortsatt vanlig med mange generasjoner under samme tak på bondegårdene. Det er et hav av hester på engene og de fleste steder er det fortsatt jenter som melker kyrene og menn som hakker, spreder, slår, tresker og jevner ut. Men så kommer maskinene. Fra den første Ferguson traktoren til dagens høyteknologi skjer det […]

onsdag 16/06 kl. 21.30

Død og pine: Lægevidenskabens Historie (3:3)

Dansk dokumentar. Episode 3 av 3. Pasienter har gjennom historien gitt kroppen til smertefulle behandlinger, overtro og uvitenhet, når legene har prøvd å bekjempe de uforklarlige og gåtefulle sykdommene, som har truet mennesket. Men pasientene har også dratt nytte av de store avgjørende oppdagelsene, som legevitenskapen har stått for, opp gjennom årene. I denne episoden forteller vi historien om den mystiske hjernesykdommen epilepsi – fra djevelbesettelse til hjerne operasjon.

onsdag 16/06 kl. 21.00

Danmarks hemmeligste spionægtepar (4:4)

Dansk dokumentar. Episode 4 av 4. David har fått avklassifisert noen hittil hemmeligholdte papirer fra den tyske etterretningstjenesten. Men hva står det om morfaren hans? En email fra «Forsvarets Efterretningstjeneste» tikker inn. Nå får David endelig svar på om han kan få adgang til det helligste av det hellige – FCR’s hovedsete, Sandagergård.

tirsdag 15/06 kl. 18.25

Danske mord – Smukke Carola

Dansk dokumentar. Mer enn 90 år etter mordet fant sted er det fortsatt uoppklart. Hun var en av de mange prostituerte som ved århundreskifte trakk i Nyhavn i København. «Smukke Carola», som hun ble kalt, fikk skåret halsen over og politiet var overbevist om at det var kjæresten hennes, som også var hennes halliken, som sto bak drapet. Men mye tyder på at den skyldige var en helt annen.

tirsdag 15/06 kl. 17.25

Hvem var Palmemorderen?

Svensk dokumentar fra 2021 «Palmemördaren». I 1986 ble Sveriges statsminister Oluf Palme skutt og drept. I årevis har mordet vært uoppklart og ulike teorier er etterforsket. Men i juni 2020 kom det endelig gjennombrudd i saken. En tidligere mistenkt er igjen i politiets søkelys. Den såkalte «Skandiamannen» eller Stig Engström passer til vitnebeskrivelsen. Saken blir derfor lukket. Men hvor sikre er vi på at det var nå den avdøde Stig Engström, som stod bak mordet på Oluf Palme?