DR2

søndag 12/02 kl. 18.00

Hitlers tyske flygtninge i Danmark

Dansk dokumentar fra 2023. De var blant de 250.000 tyske flyktningene som ble sendt til Danmark på Hitlers kommando i krigens siste måneder. Nå ser fire tidligere flyktningbarn tilbake på den dødelige flukten og oppholdet i Danmark. Alle har en spesiell tilknytning til Oksbøl leir, som i løpet av 1945 ble Danmarks femte største by. Filmen berører også tragedien som rammet Skjern 4. mai 1945, bare timer før frigjøringen, og inneholder klipp som aldri før har blitt vist på TV.

fredag 10/02 kl. 21.55

I Am Not Your Negro

Fransk dokumentarfilm fra 2016. Originaltittel: «I Am Not Your Negro» I 1979 skrev den amerikanske forfatteren James Baldwin (1924-87) et brev til sin utgiver der han beskrev sitt neste prosjekt «Husk dette huset», som skulle fortelle historien om USA gjennom livene til tre av hans myrdede venner, Medgar Evers, Malmcolm X og Martin Luther King. Boken ble aldri skrevet, men den haitiske regissøren Raoul Peck bruker det etterlatte manuskriptet til å fortelle, med Baldwins egne ord, en dessverre sørgelig aktuelle […]

onsdag 08/02 kl. 22.25

Da Carlos forsvandt (3:3)

Svensk dokumentarserie fra 2022. Originaltittel: «Dokument inifrån: Fallet Carlos» En søndag ettermiddag i mai sykler psykisk utviklingshemmede Carlos mot kiosken i den lille svenske byen Strömsund. Etter det forsvinner han sporløst. Nå er det 18 år siden Carlos forsvant. Og journalist Bo-Göran Bodin har lovet moren å gjøre et siste forsøk på å finne ut hva som skjedde med ham.

tirsdag 07/02 kl. 22.25

Da Carlos forsvandt (2:3)

Svensk dokumentarserie fra 2022. Originaltittel: «Dokument inifrån: Fallet Carlos» En søndag ettermiddag i mai sykler psykisk utviklingshemmede Carlos mot kiosken i den lille svenske byen Strömsund. Etter det forsvinner han sporløst. Nå er det 18 år siden Carlos forsvant. Og journalist Bo-Göran Bodin har lovet moren å gjøre et siste forsøk på å finne ut hva som skjedde med ham.

tirsdag 07/02 kl. 20.45

Drømmenes hus (4:6)

Tysk dramaserie fra 2022. Originaltittel: «Das Haus der Träume». Episode 4 av 6. Vicky forteller Harry at hun har tatt abort. Det er rett og slett for stor klasseforskjell mellom paret til å få barnet. Harry blir sint – men i virkeligheten har ikke Vicky tatt abort. Hun er fast bestemt på å holde graviditeten skjult, så Elsie legger et midjebelte på henne slik at ingen i Jonass varehus merker at hun er gravid.

tirsdag 07/02 kl. 20.00

Drømmenes hus (3:6)

Tysk dramaserie fra 2022. Originaltittel: «Das Haus der Träume». Episode 3 av 6. Vickys drømmer er nær ved å gå i oppfyllelse nå som hun har fått verdens beste jobb: butikkekspeditør i Jonass’ moteavdeling. Hvis hun bare ikke hadde blitt gravid. Hvordan skal hun klare å jobbe hvis hun har et barn? Så Vicky prøver å finne ut hvordan man får abort.

mandag 06/02 kl. 22.25

Da Carlos forsvandt (1:3)

Svensk dokumentarserie fra 2022. Originaltittel: «Dokument inifrån: Fallet Carlos» En søndag ettermiddag i mai sykler psykisk utviklingshemmede Carlos mot kiosken i den lille svenske byen Strömsund. Etter det forsvinner han sporløst. Nå er det 18 år siden Carlos forsvant. Og journalist Bo-Göran Bodin har lovet moren å gjøre et siste forsøk på å finne ut hva som skjedde med ham.

mandag 06/02 kl. 18.30

Nævenyttige storebrødre og kreative lillesøstre

Dansk dokumentar fra 2016. Vi kjenner alle karikaturen av en pliktoppfyllende storesøster som tar utdanning og ikke tar opp studielån. Eller den kreative morsomme lillebroren som spiller i band og tar et friår fordi han vil bli skuespiller. De mellomste barna er ultradiplomater, gir fred i leiren, og så fordeles rollene. Men er det også så tydelig hvem som er yngst og eldst i en søskenflokk, og hvor mye plasseringen i søskenflokken egentlig påvirker hvem vi er? I dette DR2-temaet […]

torsdag 02/02 kl. 22.25

Riget II (4:4)

Spøkelseshistorie av Lars von Trier fra 1997. Episode 4 av 4. Fru Drusse innser at noen i Riket tilber Satan – men hvem? Mens Lillebror definitivt overvinner Åge Krüger og ondskapen, forstår Rigmor hvordan hun skal bruke sin nyvunne makt over Helmer. Moesgaard vil tilbake i jobb – hvis han kan unnslippe Oles grep. Den selvoppofrende professoren Bondo har ikke langt igjen – men får nytt håp takket være Bulder. Og så kan Mona nå gjøre noe med staveblokkene – […]

onsdag 01/02 kl. 22.25

Riget II (3:4)

Spøkelseshistorie av Lars von Trier fra 1997. Episode 3 av 4. Mens Helmer faller til jorden av et skudd fra Rigmors pistol, har andre sørget for at Krogshøj er tilbake igjen – men ikke som en viljeløs zombie. Åge Krüger har også sin regelmessige gang på Roget når han besøker sin og Judiths lille sønn. Hun fortsetter etterforskningen, og sammen med Bulder og portør Hansen tar hun til luften i et propellfly.

onsdag 01/02 kl. 21.30

Et sted, to verdener (6:6) Fortet, 1962

Dansk dramadokumentar. Episode 6 av 6. Vi er på et av de mest spektakulære stedene i Danmark. Stevns Klint på Sørsjælland. En del av verdensarven. Her ligger Stevnsfort, i dag et museum fra den kalde krigen, men i flere tiår et sentralt militært sted; en viktig del av Danmarks og NATOs forsvar. 18 meter under jorden jobber menig soldater og deres overordnede jobber. Noen av dem blir også her i flere uker. Et eldgammelt hierarki hersker her, der det er […]

onsdag 01/02 kl. 21.05

Galathea – en flig af livets gåde

Dansk dokumentar fra 2022. I 1950-1952 lanserte Danmark sin største og dyreste vitenskapelige ekspedisjon til dags dato: Galathea-ekspedisjonen. Formålet var å utforske dyphavet – et sted som til da var helt ukjent for mennesket. Om bord var et mannskap – for dem blir denne reisen et livslangt eventyr – men for en av dem blir reisen skjebnesvangert. Som de første i historien fisker de ned til 11.000 meter for å undersøke om det er liv på de største dypene. Gjennom […]

tirsdag 31/01 kl. 22.25

Riget II (2:4)

Spøkelseshistorie av Lars von Trier fra 1997. Episode 2 av 4. Fru Drusse har fått hjertestans på operasjonsbordet. Hun er ennå ikke i dødsriket, men i Swedenborg-rommet, hvor hun møter det lille spøkelset Maria. Krogshøj er også tilsynelatende død – etter at han svelget ned Helmers haitiske blanding. Mens Moesgaard har gått i terapi og Helmer gjør ivrige studier i doskålen, har Judith nok med å passe på Lillebror, som trosser alle lovene om spedbarns adferd og utvikling.

tirsdag 31/01 kl. 20.45

Drømmenes hus (2:6)

Tysk dramaserie fra 2022. Originaltittel: «Das Haus der Träume». Episode 2 av 6. Vicky får jobb i varehuset Jonass. Hun feirer med Elsie i leiligheten deres. Harry dukker også opp, og han og Vicky finner sammen. Vicky vet fortsatt ikke at Harry er Arthur Grünbergs sønn. Samtidig prøver både Arthur og kona Alice å skaffe mer penger til varehuset.

tirsdag 31/01 kl. 20.00

Drømmenes hus (1:6)

Tysk dramaserie fra 2022. Originaltittel: «Das Haus der Träume». Episode 1 av 6. Berlin på 1920-tallet. Et helt fantastisk sted, men alt er ikke bare flott – livet er preget av fattigdom og kriminalitet. Den unge Vicky kommer til byen, full av entusiasme på jakt etter en jobb. Men Vicky kommer raskt ned på jorden, fordi hun ikke finner et sted å overnatte, og kofferten hennes blir stjålet. Samtidig jobber Arthur Grünberg med sin store drøm: et glamorøst varehus som […]

mandag 30/01 kl. 22.25

Riget II (1:4)

Spøkelseshistorie av Lars von Trier fra 1997. Episode 1 av 4. Alt er gammelt i Kongeriket – stort sett. Moesgaard har imidlertid måttet innrømme at Operasjon Morgenluft ikke ble noen suksess. Helmer har kommet hjem fra Haiti med en flaske zombie gift beregnet på Krogshøj. Judith har født et monsterbarn – og både hun og barnet har overlevd den vanskelige fødselen. Når fru Drusse må forlate sykehuset, blir hun truffet av en ambulanse. Dødelig skadet begynner hun sin reise til […]

mandag 30/01 kl. 20.00

Filmperler: Kunsten at græde i kor

Prisbelønnet dansk film fra 2007. Filmatisering av Erling Jepsens roman med handling fra Sønderjylland tidlig på 70-tallet. Livet er ikke lett for 11 år gamle Allan, som tar på seg ansvaret for å holde familien samlet og en tyrannisk far. Moren har gitt opp, søsteren har sliter og storebroren har flyttet til Sønderborg. Allan føler at alt hviler på ham. Farens eneste oppmuntring er når han kan bruker oratoriet sitt til å holde begravelsestaler for småby-troende. Det er bare ikke […]

søndag 29/01 kl. 19.00

Det svenske kongeslot (2:2)

Svensk dokumentarserie fra 2022. Originaltittel: «Kungliga slottet». Episode 2 av 2. Vi klatrer opp på bygge stilas for å lære mer om fasade oppussingen av det svenske kongeslottet – og får svar på om det spøker på det gamle slottet.

søndag 29/01 kl. 18.00

Året med den norske kongefamilie 2022

Norsk dokumentar fra 2022. Originaltittel: «Året med kongefamilien 2022». Vi har fulgt kongehusets medlemmer på både offisielle oppgaver, og deres mange gjøremål på slottet.

fredag 27/01 kl. 20.00

Amundsen

Norsk autentisk drama fra 2019. Den norske eventyreren Roald Amundsen er besatt av ideen om å oppdage de siste uutforskede delene av kloden. I et løp med engelskmannen Robert Scott blir han i 1911 den første som når Sydpolen. Men Amundsen er en mann som ikke viker unna å lyve for sine kjære for å gjøre drømmene sine til virkelighet. Ikke minst må broren Leon, hans faste støttespiller, får lide under Amundsens valg.