DR1

søndag 14/03 kl. 22.10

Under overfladen (1:8)

Rykende fersk tysk-dansk dramaserie fra 2021 «Tod von Freunden». Episode 1 av 8. Et dansk og et tysk vennepar og deres tenåringsbarn, bor sammen på en liten øy i Flensborg Fjord. De to familiene har tette bånd og lever et nærmest paradisaktig liv på den vakre øya. Men snart knaker det i idyllen. Under en seiltur rammer ulykken, og alt faller fra hverandre. Løgner avsløres og dype hemmeligheter komme til overfalten.

lørdag 13/03 kl. 23.15

Wallander: Hændelse i efteråret

Engelsk-svensk krim fra 2012 «Wallander: An Event in Autumn». Kurt Wallander flytter inn i et hus på landet sammen med kjæresten sin. Det skal være en ny begynnelse, men idyllen blir raskt brutt. I hagen finner Wallanders hund et nedgravd lik. Det blir starten på en opprivende sak for den erfarne politimannen. Samtidig skylles restene av en ung kvinne opp på stranden. Hun ble senest sett i live på en ferge – men tok hun sitt eget liv eller ble […]

fredag 12/03 kl. 20.00

Prins Joachim fortæller om vores tro

Forestill deg en tid hvor kongen brente hekser levende på bålet. Slik var det en gang i tiden. Men hvordan har vi kommet så langt som vi har i Danmark, at vi kan tro på det vi vil? Eller vi kan la være å tro på noe som helst. På sin reise rundt i Danmark møter Prins Joachim dansker som selv er en del av Danmarks historie. Han graver etter gull på Bornholm og han snakker om sølibat med en […]

torsdag 11/03 kl. 22.30

Den skyldige

Prisvinnende dansk spillefilm fra 2018. Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112-anrop fra en kidnappet kvinne. Når forbindelsen plutselig blir bryter, starter en nervepirrende jakt på kvinnen og hennes kidnapper. Med telefonen som eneste redskap kjemper Asger mot tiden, for å redde kvinnen. Snart viser det seg at forbrytelsen er mye større enn det Asger først trodde og han er på vei til å miste kontrollen.

onsdag 10/03 kl. 22.10

Beck: Manden uden ansigt

Svensk krim fra 2001 «Beck – Mannen utan ansikte» En mann som er ute og lufter hunden sin en kveld blir brutalt stukket ned. På gjerningsstedet konstaterer Gunvald Larsson at mannen ikke bare er blitt myrdet, men også fått hunden i ansiktet skrellet av. Mannens sjokkerte kone nevner at en utlending banket på parets dør dagen før det bestialske mordet. Samtidig avslører offerets elektroniske dagbok en forbindelse til en gift kvinne.

onsdag 10/03 kl. 20.30

Rigtige mænd og makkere – Helsefidusens nye dumme idé

I en ny og morsom sesong «Rigtige Mænd» skal fire nye solide håndverkere ha en skikkelig «rusketur». Helsefriken Jacob har fått en temmelig dum idé – han vil lokke mennenes kamerater med på å trene seg opp til et heldags-stjernepsykopatisk løp med forferdelige former for mosjon. Men hva hvis makkeren deres er like slapp og kakesultne som gutta selv?

tirsdag 09/03 kl. 22.00

Camilla Läckbergs Fjällbackamordene (4)

Svensk krim fra 2013 «Fjällbackamorden: Havet ger, havet tar». Episode 4. Forfatter Erica Falcks finner fotografen Sigge myrdet. Naturligvis kan hun ikke la være å blande seg inn i etterforskningen av mordet. Sammen med sin mann, politimannen Patrik, oppdager hun at Sigge ikke har vært så søt og snill som han ga seg ut for å være.

tirsdag 09/03 kl. 20.30

Faber og pigekoret (3)

Ny dansk dokumentarserie. Episode 3. Vi bakom DR-Pigekorets vakre kjoler og TV smilet til dirigenten Philip Faber. Vi har fulgt de 55 jentene og deres folkekjære dirigent gjennom en sesong med medgang og motgang. De fleste kjenner Faber fra «Fællessang» og «Pigekoret» fra nyttårsaften, men hva er det egentlig for et fellesskap som gjemmer seg bak den fine fasaden. Her filmer jentene seg selv og hverandre, mens vi følger deres store kamp for å få lov til å opptre med […]

mandag 08/03 kl. 21.25

Epidemien – Bent kæmper for sit liv (1:4)

Dansk dokumentarserie fra 2020. Episode 1 av 4. Bent er hardt rammet av covid, når han legges inn på Roskilde Sykehus. Det blir et langst sykdomsforløp for både Bent, de pårørende og sykehuspersonalet, som døgnet rundt kjemper for pasientene sine. DR Dokumentar har i et år fulgt en rekke dansker tett, gjennom pandemien, og undersøkt hvordan de takler den største krisen i nyere tid.

mandag 08/03 kl. 20.30

Rejsen til de øde danske øer – Langli

Dansk dokumentarserie. Lasse tror han skal på skattejakt på dødmannsfjellet på Langli i Vadehavet, men det er noe helt annet han skal bruke den spaden han har fått av Christina til. Thomas forsøker å fange flyndre, uten å fiske og nok en gang er det tvilsomt om det ender med et måltid. Og hva er det for noen mystiske kirkeklokker de hører ute fra havet? Lasse Spang Olsen og kokken Thomas Rode driver i land på en øde øy i […]

mandag 08/03 kl. 20.00

Verdens dejligste møgunger (4)

Dansk dokumentarserie. Episode 4. Kennedy på 13 år har aldri gått på fotball, men kan likevel drømme om å spille for Barcelona. Aksel er akkurat begynt på skolen, men har svært liten tillit til at dette skal gå bra. De går begge på den lille dagbehandlings skolen i København. Og det de voksne gjør der, kan alle som kjenner et barn også bruke.

lørdag 06/03 kl. 20.00

Dansk Melodi Grand Prix 2021

Det er duket for en festaften! Martin Brygmann og Tina Müller er kveldens vertskap og vil lose seerne gjennom en kveld med fantastiske artister.

torsdag 04/03 kl. 22.15

En Kongelig Affære

Oscarnominert dansk drama fra 2012 Den dramatiske kjærlighetshistorie mellom dronning Caroline Mathilde av Danmark og Johan Struensee, kong Christian den VII’s livlege. Caroline og Johann drømmer begge om et bedre liv for Danmarks befolkning, og gjennom hans innflytelse på kongen, forminskes aristokratiets makt, og samfunnsreformer blir innført i landet. Det er dog kun et spørsmål om tid før hoffet, atter en gang, gjenvinner makten over deres syke konge.

onsdag 03/03 kl. 22.00

Beck: Hævnens pris

Svensk krim fra 2001 «Beck – Hævnens pris» Da to betjente blir likvidert går Martin Beck på jakt etter morderne. Det samme gjør Gunvald Larsson, som var bestevenn med an av de drepte. Han er overbevisst om at morderen var en hevnaksjon, og han legger ikke noe i mellom i sin jakt på gjerningsmannen.

tirsdag 02/03 kl. 22.00

Camilla Läckbergs Fjällbackamordene (3)

Svensk krim fra 2013 «Fjällbackamorden: Tyskungen». Episode 3. Forfatter Erica Falcks foreldre omkommer i en tragisk bilulykke. Et halvt år senere oppsøkes Erica av en ukjent mann som påstår at han er broren hennes. Da Erica går på jakt etter sannheten, oppdager hun at hennes mor hadde mørke hemmeligheter. Hemmeligheter som noen vil gjøre alt for å forhindre kommer frem i lyset.

tirsdag 02/03 kl. 20.30

Faber og pigekoret (2)

Ny dansk dokumentarserie. Episode 2. Her går vi bakom DR-Pigekorets vakre kjoler og TV smilet til dirigenten Philip Faber. Vi har fulgt de 55 jentene og deres folkekjære dirigent gjennom en sesong med medgang og motgang. De fleste kjenner Faber fra «Fællessang» og «Pigekoret» fra nyttårsaften, men hva er det egentlig for et fellesskap som gjemmer seg bak den fine fasaden. Her filmer jentene seg selv og hverandre, mens vi følger deres store kamp for å få lov til å […]

mandag 01/03 kl. 21.25

Jagten på hvidvaskeren

Dansk dokumentar. Han har vasket penger hvitt for terrorgrupper, mafiaoranisasjoner og narkotikakarteller. Nå viser hemmelige dokumenter at han har fått millionoverførsler fra Danmarks største bank – Danske Bank. DR Dokumentar følger pengene i jakten på den mannen som ble kalt verdens verste hvitvasker.

mandag 01/03 kl. 20.30

Rejsen til de øde danske øer – Æbelø

Dansk dokumentarserie. På Æbelø ber Christina Lasse om, i rollen som land- og vann- postbud, å levere tre viktige brev til noen av øyas beboere gjennom det siste århundret. Samtidig blir Thomas satt på sin hittil tøffeste oppgave om å skaffe mat. Lasse Spang Olsen og kokken Thomas Rode driver i land på en øde øy i Danmark. Her møter de forfatteren Christina Vorre, forfatteren av boken «forladt», om danske ubebodde øyer. Mens Lasse og Christina går på jakt etter […]

mandag 01/03 kl. 20.00

Verdens dejligste møgunger (3)

Dansk dokumentarserie. Episode 3. Mikas på 13 år tror ikke så mye på seg selv, og følger han broren sin vei kan han ende opp som stoffmisbruker og kriminell. Mikas møter ikke på skolen. Og en helt ny elev, Aksel, kommer inn dørene. De går alle på den lille dagbehandlingsskolen i København. Og det de voksne der kan og gjør, det kan alle som kjenner et barn også gjøre.

søndag 28/02 kl. 19.15

Blomsterengen – et paradis for insekter

Tysk naturprogram fra 2020 «The Meadow – Paradise Lost?». Ville blomsterenger sprudler av liv. De er hjemstedet for en tredjedel av alle blomstrende planter og understøtter et rikt dyreliv. Men det moderne landbruk truer denne dyrebare verden. Her utforsker vi disse fargerike habitatene og spør: Hvorfor så mange forskjellige dyr oppretter sine hjem på et sted, som to ganger i året ødelegges av maskiner?