DR1

søndag 30/05 kl. 22.35

Mord i skærgården: I sandhedens navn

Svensk krim fra 2018 «Morden i Sandhamn: I sanningens namn».På årets seilskole begynner en eldre guttegjeng å mobbe Benjamin. Mobbingen eskalerer slik at en eldre mann griper inn for å hjelpe gutten. Da Benjamin plutselig forsvinner oppdager politiet at den tilsynelatende, barmhjertige samaritanen er en kjent pedofil. Politiet går inn i et kappløp med tiden for å finne gutten i god behold.  

søndag 30/05 kl. 20.00

Farvel far: Demens i familien

Gjennom mer enn fire år følger Kasper faren sin, som er rammet av demens. Sykdommen endrer det meste og tar hele familien med på en reise, som hele tiden tar uventede vendinger. Underveis holder de fast på kjærligheten og hverandre. Det er dødsens alvorlig, når de snakker om når livet ikke er verd å leve lenger, men likevel klarer familien Friche alltid å ha et smil og glede på lur.

lørdag 29/05 kl. 19.00

Vilde vidunderlige Danmark – det åbne land (4:5)

I «Vilde vidunderlige Danmark» bringer vi deg enda tettere på den danske naturen.

torsdag 27/05 kl. 22.00

Flammen & Citronen

Dansk krigsdrama fra 2008 med blant annet Mads Mikkelsen. København, 1944. Motstandskjemperne Flammen og Citronen likviderer danske informanter. Etter ordre fra sjefen deres, sier de ja til å også likvidere tyskere. Men når Flammen beordres til å henrette sin kjæreste, den gåtefulle kurér Ketty, tviler han. Og hvem er Ketty egentlig? Det finnes flere gråsoner i kampen for landets frihet, og det blir mer og mer uklart hvem som er frihetsforkjemper og hvem som er terrorist.

torsdag 27/05 kl. 20.00

Høgh og astronauten – min krop til grænsen (4:6)

Dansk dokumentar. Episode 4 av 6. Lykkes det å få en racerbil opp i 200 km i timen på en isglatt bane? Det er utfordringen for ESA-astronauten Andreas Mogensen og sportsankeren Josefine Høgh, når de møter racerkjører og Le Mans vinneren Michael Christensen. Hvordan reagerer en astronautkropp på G-påvirkningen? Ogh har en sportsanker reaksjonsevner til å få en racerbil rundt i de glatte svingene?

onsdag 26/05 kl. 22.00

Beck: Det japanske shungamaleri

Svensk krim fra 2006 «Beck – Den japanske shungamålningen» Martin Beck blir oppringt av sin tyske kollega Hans Sperling, som er i Stockholm for å by på et maleri. På hotellet sitt har Sperling funnet en kvinnelig kunstagent myrdet, halvnaken og omgitt av røde roser, akkurat som i et berømt maleri av Chagall.

onsdag 26/05 kl. 20.30

Cheerleaderne fra Rødovre (5:6)

Dansk dokumentarserie. Episode 5 av 6. Endelig er konkurransedagen her og alle er spente. Nå skal jentene fra Fire’n’Smoke vise om de kan hitte zero – levere et feilfritt show på 2,15 minutter, når det gjelder? Men en skade like før konkurransen setter showet i fare.

onsdag 26/05 kl. 18.00

Fra yt til nyt

Det er ren gjenbruksmagi i «Fra yt til nyt», når gamle ting får nytt liv. Alt kan la seg gjøre, når man bare har en god idé. Blogger Tina Dalbøge kaster seg ut i å dekorere et bord med 50-øringer. Gjenbrukskunstneren Thomas Dambo skal sammen med en gruppe videregående elever, lage et stor gjenbruksprosjekt, som både krever masse gjenbruksmateriale og en iherdig arbeidsinnsats. Rosa og Lama holder et byttemarked i hver sin del av landet. De er begge veldig spente […]

tirsdag 25/05 kl. 22.00

Annika Bengtzon: Hedebølge

Svensk krim fra 2012 etter roman av Liza Marklund. (Studio Sex) En kvinnelig stripper blir funnet drept. Det viser seg at en høytstående politiker har besøkt strippeklubben samme kvelden og han blir fort mistenkt for mordet.

tirsdag 25/05 kl. 20.30

Madnørderne – Surdejsbrød, tonic og tarteletter

Alle elsker tarteletter! Men kan matskribenten Inger Abildgaard finne ut av hvordan man skal tilbrede den tradisjonelle retten på en gammel vedkomfyr? Du kan lære å lage din egen tonic helt fra bunnen, når coctailutvikleren Sune Risum-Urth kaster seg ut på en herlig gin og tonic. Og så avslører bakeren Lasse Tronhjem hemmeligheten bak et godt surdeigsbrød. I «Matnerdene» kan du møte noen av de mest lidenskapelige og nerdete menneskene i Danmark, som alle brenner for matlaging. De vil inspirere […]

mandag 24/05 kl. 20.00

Kongehuset på Færøerne

Bli med når Kronprins Frederik utforsker det moderne Færøyene – på dykkertur i den enestående tangskog, til havs med fiskerne og på besøk i mesterkokkens kjøkken. Imens forteller dronning Margrethe for første gang på TV om de personlige og historiske bånd mellom kongehuset og færøyingene. Programmet viser hvordan kongefamilien jobber for å sikre sterke relasjoner til Færøyene, for å holder fast på fellesskapet i riket. Det populære kongelige besøket har gjennom generasjoner, vært en viktig del av dette.

søndag 23/05 kl. 20.00

Bomberne over Bornholm (2:2)

Dansk dramadokumentar serie i to deler om Bornholms glemte historie. Del 2 av 2 deler. I mai 1945 kan danskene endelig feire friheten fra den tyske beleiringen. Men på Bornholm er situasjonen en helt annen enn i resten av landet. Her er det nemlig Sovjetunionen og ikke britene, som kommer for å kaste ut tyskerne. Russerne bomber Rønne og Nexø sønder og sammen, og etterlater byene i ruiner. Soldatene går i land som frigjørere og en ny tid begynner for […]

lørdag 22/05 kl. 21.00

Eurovision Song Contest 2021, finale

26 land deltar i finalen i dette års Eurovision Song Contest (Grand Prix), som sendes direkte fra Rotterdam i Nederland. 20 land er plukket ut ved de to semifinalene tidligere i uken, og forhåpentligvis gjelder det også den danske sangen»Øve Os På Hinanden» med bandet «Fyr Og Flamme». Danske kommentatorer er Henrik Milling og Nicolai Molbech.

lørdag 22/05 kl. 18.55

Vilde vidunderlige Danmark – det åbne land (3:5)

I «Vilde vidunderlige Danmark» bringer vi deg enda tettere på den danske naturen.

torsdag 20/05 kl. 20.00

Høgh og astronauten – min krop til grænsen (3:6)

Dansk dokumentar. Episode 3 av 6. Forestill deg å holde roen i et basseng fult av haier. Det er utfordringen for ESA-astronaut Andreas Mogensen og sportsjournalist Josefine Høgh, når de møter fridykkeren Camilla Salling Olsen. Hennes personlige rekord i å være under vann uten luft er hele fem minutter og 35 sekunder – men hva klarer Andreas og Josefine, når de skal presse kroppene sine til det ytterste?

onsdag 19/05 kl. 21.55

Beck: Advokaten

Den kjente advokaten Patrik Hansson blir myrdet i leiligheten sin av en maskert mann. Venninnen hans lykkes å komme seg unna overfallet med livet i behold.

onsdag 19/05 kl. 20.30

Cheerleaderne fra Rødovre (4:6)

Dansk dokumentarserie. Episode 4 av 6. Generalprøven til den første og eneste cupen i 2020 nærmer seg, og treningen intensiveres. Utøverne er spente, særlig Filippa, som håper at ryggskaden hennes er blitt såpass mye bedre at hun kan får bli med til konkurransen.

søndag 16/05 kl. 20.00

Bomberne over Bornholm (1:2)

Dansk dramadokumentar serie i to deler om Bornholms glemte historie. Del 1 av 2 deler. I 1943 faller et mystisk våpen ned på Bornholm. Dansk P3’s programleder Pelle Peter Jencels oldefar, Johannes Hansen, tar flere avslørende bilder av det som viser seg å være Hitlers hemmelige og fryktinngytende gjengjeldelsesvåpen V1-bomben. Det er med livet som innsats å bekjempe det tredje riket, i en tid hvor tyskerne strammer grepet om Danmark. Nå, 78 år senere, undersøker Pelle Peter Jencel hva hans […]

søndag 16/05 kl. 23.40

Mord i skærgården: I kampens hede (3:3)

Svensk krimiserie fra 2015 «Morden i Sandhamn: I stundens hetta». Etterforsker Thomas Andreasson får inn et nytt tips angående drapet på tenåringsgutten Victor. Samtidig kommer Nora tettere inn på livet til Vera. Etter en stund avslører den unge jenta hva som skjedde den natten hun ikke kom hjem. Nora innser at pikens beretning kan få betydning for drapsetterforskningen, så hun ber henne fortelle Thomas alt.

lørdag 15/05 kl. 19.00

Vilde vidunderlige Danmark – hav og kyst (2:5)

Ville og fantastiske Danmark bringer deg tettere på den danske naturen mer enn noen gang. De danske havene og kystene rommer flere liv, flere farger og større eventyr enn man ser ved første øyekast. Gråselene parrer seg og får barn, marsvinene jager Lillebælt, og breiflabben lokker til seg et bytte i bakhold.